Courgette nudler et sundt alternativ til pasta. Når de spiraliserede courgetter og kyllingen får tid til at opsuge basilikum pesto´en, giver det retten en særdeles god smag
Courgette nudler med pesto & kylling
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 500 g courgette
- ¾ tsk salt, opdelt
- 2 kopper frisk basilikumblade
- ¼ kop pinjekerner, ristet
- ¼ kop revet parmesanost
- ¼ kop plus 2 spsk ekstra jomfru olivenolie, opdelt
- 2 spsk frisk citronsaft
- 1 fed hvidløg, hakket
- Tvist peber
- 500 g kyllingbryst, skåret i tern a 2 x 2 cm
Fremgangsmåde
- Brug din spiralizer til courgetterne – skær dem over så nudlerne ikke er for lange. Placer nudlerne i et dørslag og vend dem med ¼ tsk salt. Lad trække i 15 til 30 minutter, og tryk forsigtigt for at fjerne overskydende væske.
- I mellemtiden sættes basilikum, pinjekerner, parmesan, ¼ kop olie, citronsaft, hvidløg, peber og ¼ tsk salt i en foodprocessor / blender. Proces indtil næsten glat.
- Varm 1 spsk kokosolie i en stor stegepande over medium høj varme. Tilsæt kylling i et lag; drys med det resterende ¼ tsk salt. Steg, omrør, indtil stegt helt igennem, ca. 5 minutter. Overfør til en stor skål og rør 3 spsk af pesto i.
- Tilsæt den resterende 1 spsk olie til panden. Tilsæt de drænet courgette nudler og rør forsigtigt, indtil det er varmt, 2 til 3 minutter. Overfør til skålen med kyllingen. Tilsæt den resterende pesto og bland forsigtigt.