Jeg har ofte serveret denne vegetarlasagne til familien og venner uden de opdagede den var kødfri. Den smager skønt og er fyldt med en masse nærende grøntsager.
Vegetarlasagne
4 personer
1 time
Ingredienser
Sauce:
- 300 g modne tomater
- 2 fed hvidløg
- 100 g rødløg
- 2 til 3 dl vand
- 1 vegetarisk bouillonterning
- 1 tsk allround krydderi
- 1 tsk karry
Fyld:
- 6 forårsløg, skiveskåret
- 300 g squash, revet
- 400 g gulerødder, revet
- 2 tsk allround krydderi
- Salt og peber efter smag
- 1 til 2 glas vand, alt efter grønsagernes vandindhold
Fremgangsmåde
Saucen:
- Tomaterne skæres groft og kommes i en blender sammen med hvidløg uden skræl, pillet og groft hakket rødløg, vand, bouillon og krydderier.
Fyldet:
- Fyldet svitses på en pande i kokosolie i 3 til 4 minutter under omrøring.
- Start med at lægge pladerne i bunden af et ildfast fad.
- Dernæst kommes fyldet og saucen, samt pladerne på på skift. Slut af med et lag sauce. Når alt er lagt, kan du evt. hælde 1 til 2 glas vand henover hele lasagnen, da pladerne kan trække meget væske fra grøntsagerne. På den måde undgår du at lasagnen bliver tør.
- Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 til 40 minutter.
Server lasagnen alene eller med salat og lunt brød.
Tip:
Brug eventuelt fuldkornsplader.