Disse vegetar bøffer smager super godt enten med en god salat og sellerifritter til eller som burgerbøf.
Kikærter har et lavt kolesteroltal, hvilket betyder at der findes flere opløselige fibre i ærterne. Ved at spise mad med et lavere kolesteroltal mindsker man risikoen for hjerteproblemer.
Kikærter forebygger diabetes, fordi der er et optimalt indhold af kolesterol. Ydermere har de også et højt indhold af fibre og generelt gode for kroppen.
Kikærter har også et højt indhold af protein og fuldkorn og de er derfor rigtig sunde, mængden af protein kan sammenlignes med kød eller mejeriprodukter.
Vegetar bøffer
2 personer / 2 stk.
20 minutter
Ingredienser
- 200 g kikærter
- 2 håndfulde plukket bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. boghvedemel (glutenfri)
- ¼ dl citronsaft
- Boghvedemel til panering
- Rigeligt med neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor.
- Saml massen til en dej, og form 2 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden.
- Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt.
- Server i en burgerbolle eller med salat.