Frangipane er en creme, og nogle henviser det til en specifik mandel creme.
Vegansk tærte med Frangipane
8 personer
1 time
Ingredienser
Tærtedej:
- 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
- 100 g hasselnødder, finhakkede i en foodprocessor
- 75 g glutenfrit mel
- 25 g boghvedsemel
- 1/2 t havsalt
- 1 spsk kokossukker
- 2 spsk neutral kokosolie
- 3 spsk mandelmælk eller plantebaseret mælk efter valg
Frangipane-fyld:
- 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
- 75 g vegansk smør
- 3 tsk mandelekstrakt
- 150 g malede mandler
- 5 spsk plantebaseret fars
- 3 spsk glutenfrit mel
- 1 tsk bagepulver
- skal 1 citron
- 2 pærer meget tyndt skåret
- Kokossukker som drys
Fremgangsmåde
Tærtedej:
- Forvarm din ovn til 180 c. og beklæd en bageform(20x25cm) med bagepapir.
- Lav hørfrø skum ved at blande de malede hørfrø og vand i en skål – sæt til side i 5 min.
- Tilføj alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland for at kombinere.
- Tilsæt derefter olie, mandelmælk og hørskum. Bland grundigt til dannelse af en dej.
- Rul dejen forsigtigt ud.
- Overfør dejen til formen og brug fingrene til at trykke den ned i bunden og op af siderne. Stik et par huller med en gaffel i bunden.
- Bag tærtebunden i 10 minutter på 180c, og lad den herefter køle af.
Frangipane fyldet:
- Bland smør og mandelekstrakt sammen og tilsæt hørskum.
- I en stor skål blandes mandler, mel og bagepulver. Tilsæt smørblandingen til de tørre ingredienser. Bland sammen for at kombinere grundigt. Bland revet citronskal og plantebaseret fars i.
Opbygning af tærten:
- Dæk tærtebunden med fyldet og top med de tyndt skåret pærer. Drys noget kokossukker over.
- Bages i 45 minutter på 180 c.
- Lad tærten afkøle lidt inden den spises.