Denne ægfri mayonnaise er velsmagende til hjemmelavede fritter og grillede grøntsager.
Vegansk mayonnaise
2 personer
15 minutter & 1 time afkølning
Ingredienser
- ½ kop kokossmør, lidt opvarmet.
- ½ kop kogt let afkølet vand
- ¼ kop ekstra jomfru olivenolie
- 3-4 fed hvidløg
- ¼ tsk Himalayasalt
Fremgangsmåde
- Kom kokossmør, varmt vand, olivenolie, hvidløg og salt i en blender og bland det ved højt tempo i et minut eller to, indtil massen fortykker.
- Lad mayonnaisen afkøle i en time ved stuetemperatur – alternativt kan du placere den i køleskabet i 20 minutter. Hvis du gerne vil bruge mayonnaises til en kold ret, fortyndes den med vand, indtil den ønskede konsistens er nået.
- Opbevares i køleskabet, mens den hærder. Før brug lad den stå i stuetemperatur i 30 minutter