
Salat Nicoise eller salade niçoise som den hedder på fransk, stammer oprindeligt fra Nice som ligger i sydfrankrig. Den klassiske version er lidt anderledes end denne opskrift, hvor tun/ansjoser indgår. Vi har justeret den lidt og håber du vil nyde vores varme version..
Varm salat Nicoise
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 500 g søde små kartofler, halveret
- 250 g grønne bønner (stængler fjernet)
- 2 kopper halveret cherry tomater
- 2 spsk olivenolie
- 4 æg
- 100 g sorte oliven
- ½ tsk salt
- 1 tsk frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Kom alt undtagen æggene i et stegefad med olivenolien over.
- Steg i 20 minutter.
- Slå æg ud i glaseret keramikskåle eller direkte over ingredienserne.
- Steg i yderligere 10 minutter, eller indtil æggene er stegt som du vil have dem.
- krydr med salt og frisk peber over.