Vaniljesmåkager med hjemmelavet lemoncurd er fantastiske at servere til en god kop the.
Vaniljesmåkager med hjemmelavet lemoncurd
12 stk.
1 time incl hævetid
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 125 g koldt smør
- 70 g flormelis
- 1 æggeblomme
- Skal fra 1 citron
- Korn fra 1 vaniljestang
Lemoncurd:
- 70 g smør i tynde skiver
- 3 æg
- 170 g sukker
- Saft fra 4 citroner
- Revet skal fra 2 citroner
Fremgangsmåde
- Riv smør på et groft rivejern og bland det med mel, vaniljekorn, citronskal og flormelis. Gnid smørret godt ind i massen. Tilsæt ægget og saml dejen. Tilsæt vand hvis der er behov for det. Ælt dejen kort. Pak dejen ind i film og lad den hæve i køleskabet i 30 minutter.
- Lav lemoncurden imens: Æg, sukker og citronsaft piskes i en gryde ved jævn varme. Det er vigtigt det ikke koger. Pisk i nogle minutter. Tilsæt smør og citronskal, pisk indtil massen tykner. Hæld massen igennem en sigte og lad den stå til småkagerne er færdigbagte.
- Tænd ovnen på 180 grader. Rul kagedejen imellem to stykker bagepapir så den bliver ca. 3 mm tyk. Stik kagerne ud med en udstikker og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 13 minutter eller indtil de er gyldne.
Lad småkagerne køle af på en rist og smør en skefuld lemoncurd på en småkage og læg en anden småkage ovenpå.