Vaniljesmåkager med hjemmelavet lemoncurd

Vaniljesmåkager med hjemmelavet lemoncurd er fantastiske at servere til en god kop the.

Vaniljesmåkager med hjemmelavet lemoncurd

  12 stk.

1 time incl hævetid

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 70 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Skal fra 1 citron
  • Korn fra 1 vaniljestang

Lemoncurd:

  • 70 g smør i tynde skiver
  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • Saft fra 4 citroner
  • Revet skal fra 2 citroner

Fremgangsmåde

  1. Riv smør på et groft rivejern og bland det med mel, vaniljekorn, citronskal og flormelis. Gnid smørret godt ind i massen. Tilsæt ægget og saml dejen. Tilsæt vand hvis der er behov for det. Ælt dejen kort. Pak dejen ind i film og lad den hæve i køleskabet i 30 minutter.
  2. Lav lemoncurden imens: Æg, sukker og citronsaft piskes i en gryde ved jævn varme. Det er vigtigt det ikke koger. Pisk i nogle minutter. Tilsæt smør og citronskal, pisk indtil massen tykner. Hæld massen igennem en sigte og lad den stå til småkagerne er færdigbagte.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Rul kagedejen imellem to stykker bagepapir så den bliver ca. 3 mm tyk. Stik kagerne ud med en udstikker og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 13 minutter eller indtil de er gyldne.

Lad småkagerne køle af på en rist og smør en skefuld lemoncurd på en småkage og læg en anden småkage ovenpå.