En skøn dessert til julefrokosten, og marengs er meget nemme selv at bage. Og servere du dine egne syltede blommer, vil dine gæster blive imponeret over denne dessert.
Valnøddemarengs med mascarpone og syltede blommer
6 personer
30 minutter & 1 1/2 bagetid
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 2 1/2 dl rørsukker
- citronsaft, 4 dråber
- 1 tsk vaniljesukker fra Urtekram
- 1/2 citron, revet skal herfra
- 90 g valnødder, finthakkede
- 300 g mascarponeost
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk expresso kaffe
- 2 tsk kanel
- 10 syltede blommer, gerne fra rom lage
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 120 c.
- Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål, og pisk helt stift. Vend vaniljesukker, citronskal og hakkede valnødder heri.
- Sæt marengsmassen ud med ske på en bradepande med bagepapir. Der bliver cirka 12 marengs.
- Bag marengsene i 1 1/2 time.
- Kom mascarpone og fløde i en skål, og pisk sammen.
- Rør nu kaffe og kanel heri, lige inden servering.
- Server et par marengs til hver person med mascarponecreme og et par blommer til.