vafler

Vafler lavet efter en klassisk opskrift, som vi er vokset op med. Klassiske, søde og helt almindelige vafler, der er sprøde udenpå og bløde indeni – kan serveres med is eller flødeskum og syltetøj eller helt enkelt med flormelis.

Vafler

  6 stk.

  20 minutter

Ingredienser

  • 300 g boghvedemel (glutenfri)
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 tsk. Himalayan salt
  • 3 æg
  • 5 dl.  plantemælk, gerne havre
  • 25 g plantesmør
  • 2 tsk.vanilijesukker

Fremgangsmåde

  1. Blande mel, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  2. I en anden skål røres mælk, æg og smør sammen, hvorefter det tilsættes  mel blandingen.
  3. Rør rundt indtil alle klumper er rørt ud og dejen er helt glat.
  4. Forevarm vaffeljernet inden brug.
  5. Lad hver omgang vafler bage ved middelvarme i 3 – 4 minutter. Eller til du syntes de har fået en sprød skorpe.