Vafler lavet efter en klassisk opskrift, som vi er vokset op med. Klassiske, søde og helt almindelige vafler, der er sprøde udenpå og bløde indeni – kan serveres med is eller flødeskum og syltetøj eller helt enkelt med flormelis.
Vafler
6 stk.
20 minutter
Ingredienser
-
300 g boghvedemel (glutenfri)
-
3 tsk. bagepulver
-
1 1/2 tsk. Himalayan salt
-
3 æg
-
5 dl. plantemælk, gerne havre
-
25 g plantesmør
-
2 tsk.vanilijesukker
Fremgangsmåde
- Blande mel, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
- I en anden skål røres mælk, æg og smør sammen, hvorefter det tilsættes mel blandingen.
- Rør rundt indtil alle klumper er rørt ud og dejen er helt glat.
- Forevarm vaffeljernet inden brug.
- Lad hver omgang vafler bage ved middelvarme i 3 – 4 minutter. Eller til du syntes de har fået en sprød skorpe.