Tzatziki

Tzatziki laver en strålende dressing serveret til salater eller kebabs. Tzatziki er en spise, der forbindes med det græske køkken, men er meget brugt i flere forskellige køkkener omkring den østlige del af Middelhavet.

Tzatziki

 4 personer

 10 minutter & 3 timer på køl

Ingredienser

  • 500 g græsk yoghurt 10%
  • 1 agurk
  • 3 fed hvidløg
  • Saft fra 1/4 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Vask agurkerne og skær dem på langs. Fjern indmaden af agurken med en ske, og riv dem groft. 
  2. Rør salt og peber i den græske yoghurt.
  3. Tilsæt citronsaft, revet agurk og presset hvidløg.
  4. Smag til.
  5. Lad  tzatzikien stå på køl 3 timer før servering.

Pynt med krydderurter og server tzatziki til forret med brød, som dressing til salat eller som dip til grøntsager.