Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Tunmousse på ristet rugbrød
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 stk rugbrød
- 2 dl creme fraiche
- 2 dåser bæredygtig tun
- 100 g champignoner
- 100 g ærter
- 1 tsk citronsaft
- 1 hndf spinat
- Persille og citronskal til pynt
Fremgangsmåde
- Hæld vand eller olie fra tunen.
- Kom det i en skål og del det med en gaffel.
- Tilsæt creme fraiche og citronsaft. Rør i blandingen.
- Hak champignoner fint og tilsæt dem sammen med ærterne.
- Smag moussen til med salt og peber.
- Dæk skålen til og stil den på køl i minimum 2 timer.
- Rist rugbrød og sker det i små trekanter.
- Skyl spinaten og læg bladene på de afkølede, sprøde brødstykker.
- Anret med tunmoussen og pynt med citronskal og persille.