Basismaden i Mexiko er majs og bønner (de to produkter tilsammen giver alle essentielle aminosyrer).
Tortilla wraps / majspandekagerne danner basis i næsten ethvert måltid i Mexico.
Bruger du majsmel er pandekagerne glutenfri..
Tortilla wraps
8 stk.
30 minutter
Ingredienser
- 375 g hvedemel eller majsmel (glutenfri)
- 2 – 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk neutral kokosolie samt ekstra til stegning
Fremgangsmåde
-
Tilsæt 2 dl vand, salt og olie i en skål og bland godt.
-
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Tilsæt mere vand om nødvendigt til dejen er lind.
-
Lad dejen hvile i 30 min. under et klæde hvis tiden er til det.
-
Del dejen i 8 lige store stykker og rul hver dej klump ud til en stor tortilla pandekage. Brug ekstra mel på både bordet og kagerullen, så dejen ikke klistrer fast til bordet.
-
Brug en forvarmet pande og bag pandekagerne til de er gyldne på begge sider, men ikke sprøde.