Tortilla lakseruller

Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Tortilla lakseruller

 6 -8 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 1 pk tortillas
  • 1 hndf rucola
  • 1 pakke natural smørreost
  • 200 g røget laks
  • 1 agurk
  • 1 spsk citronsaft
  • Purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl agurken og skær den ud i tynde stave. 
  2. Bland smørreost med purløg, citronsaft, salt og peber.
  3. Smag til og bestem hvor krydret den skal være. 
  4. Smør osteblandingen på en tortilla, og læg et par agurk stave og rucola på.
  5. Læg et par skiver laks på og rul tortillaen stramt og lav resten af tortillaerne på samme måde.
  6. Inden servering skæres rullerne skiftevis med lige og skrå snit, så de kan stå på højkant når de bliver serveret.