Torsk med krydderurter

Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Torsk med krydderurter

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 300 g torsk uden skind og ben
  • ½ finthakket rødløg
  • ½ agurk finthakket, uden skræl og kerner + 1 agurk til pynt
  • 2 spsk. god mayonnaise, gerne hjemmelavet
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 bakke karse
  • 1 spsk. finthakket dild + lidt til pynt
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 1 dl. smagsneutralolie, fx soyaolie

 

Fremgangsmåde

  1. Bag torskestykkerne ved 180 grader i 10 minutter.
  2. Sæt derefter torsken på køl.
  3. Kog sesamfrøene i olie ved svag varme, til kernerne er gyldne. Tag frøene op af olien og sæt på køl.
  4. Hak rødløg, den halve agurk og krydderurterne fint. Rør sammen med mayonnaise og sennep.
  5. Når torskekødet er helt afkølet, brækker du det i mindre stykker, og det røres sammen med cremen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  6. Tag den hele agurk og lav lange flotte strimler af den med en kartoffelskræller. De skal bruges til pynt.
  7. Sæt en mindre ringform/anretter-ring midt på tallerkenen og pres torske-cremen  ned i den. Det giver en flot form.
  8. Pynt nu med agurkestrimler, dild og riv lidt citronskal over.

Pynt:

Drys sesamkernerne rundt på tallerkenen.