Tomater bruger kritiske mikronæringsstoffer, fytokemikalier, vitaminer og mineraler for at understøtte mange funktioner i leveren. Lycopen er et næringsstof, som leveren elsker: leveren bruger det til at beskytte sig mod celleskader, plus lycopen hjælper leveren med at detox røde blodlegemer sikkert og effektivt. Frugtsyrerne i tomater hjælper med at holde galdeblæren sund, hvilket hjælper med at fjerne slam fra galdeblæren og endda reducere galdestensten.
Tomatsuppe med brød
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 1 stort bundt frisk basilikum
- 500 g modne cherrytomater
- Ekstra jomfru olivenolie
- 2 x 400 g dåser kvalitet blomme tomater
- 500 g grovt brød
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 ° C.
- Skræl og fint skær hvidløg, derefter snit basilikumblade fint.
- Kom cherrytomater sammen med de skivede hvidløgsfed og en fjerdedel af basilikumbladene i en bradepande.
- Kom lidt ekstra jomfru olivenolie over, drys med havsalt og sort peber, steg i 20 minutter for at intensivere smagen i ovnen.
- I mellemtiden opvarmes lidt af olien i en stor gryde, tilsæt de resterende hvidløg og basilikum blade og steg i 1 minut, eller indtil blødgjort.
- Kom en dåse tomater ved, bryde dem op med en ske, tilsæt derefter 1 dåse vand.
- Bring det i kog, så reduceres for at simre i 15 minutter.
- Riv brødet i, bland godt og smag til.
- Riv de fleste af de resterende basilikumblade i og lad suppen simre ved svag varme i 10 minutter.
- Tilsæt nu de ovnstegte cherrytomater.
- Serveres med de resterende basilikum på toppen.