Tomatsuppe med brød

Tomater bruger kritiske mikronæringsstoffer, fytokemikalier, vitaminer og mineraler for at understøtte mange funktioner i leveren. Lycopen er et næringsstof, som leveren elsker: leveren bruger det til at beskytte sig mod celleskader, plus lycopen hjælper leveren med at detox røde blodlegemer sikkert og effektivt. Frugtsyrerne i tomater hjælper med at holde galdeblæren sund, hvilket hjælper med at fjerne slam fra galdeblæren og endda reducere galdestensten.

Tomatsuppe med brød

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort bundt frisk basilikum
  • 500 g modne cherrytomater
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 2 x 400 g dåser kvalitet blomme tomater
  • 500 g grovt brød

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C.
  2. Skræl og fint skær hvidløg, derefter snit basilikumblade fint.
  3. Kom cherrytomater sammen med ​​de skivede hvidløgsfed og en fjerdedel af basilikumbladene i en bradepande.
  4. Kom lidt ekstra jomfru olivenolie over, drys med havsalt og sort peber, steg i 20 minutter for at intensivere smagen i ovnen.
  5. I mellemtiden opvarmes lidt af olien i en stor gryde, tilsæt de resterende hvidløg og basilikum blade og steg i 1 minut, eller indtil blødgjort.
  6. Kom en dåse tomater ved, bryde dem op med en ske, tilsæt derefter 1 dåse vand.
  7. Bring det i kog, så reduceres for at simre i 15 minutter.
  8. Riv brødet i, bland godt og smag til.
  9. Riv de fleste af de resterende basilikumblade i og lad suppen simre ved svag varme i 10 minutter.
  10. Tilsæt nu de ovnstegte cherrytomater.
  11. Serveres med de resterende basilikum på toppen.