Toldboden den første restaurant i Danmark, der har fået godkendt en menu af en forhenværende Fødevareminister som værende klimavenlig. Vi har f.eks. fundet ud af, at skifter man de argentinske oksebøffer og eksotiske frugter ud med en klimavenlig menu, kan man spare 1.000 g CO2 per måltid.
Vi oplever dagligt synergieffekten mellem “beliggenhed, bæredygtighed & begejstring”, og med en blåstempling fra såvel Fødevareministeren, som af Københavns tidligere Miljø- og Teknikborgmester, er vi ikke i tvivl om, at det er en kombination, der kan smages.
Vi bruger ingredienser baseret på principperne om sæson, lokalt og friland. Eksempelvis reducerer vi vores brug af oksekød, frosne og forarbejdede fødevarer – dog har vi stadig en god bøf på menuen, der i folkemunde går under navnet “klima-synderen”. For at reducere CO2-udslippet ved transport af fødevarer, brug af pesticider og drivhuse serverer vi meget fisk, lokale og sæsonbestemte frugter og grønsager.
Adresse:
Nordre Toldbod 18-24
1013 København K
Tlf.: 33 93 07 60
E-mail: [email protected]
Web: www.toldboden.com