Tofu er en sojabønnemasse, der er lavet af koaguleret sojamælk. Den er kendt fra det kinesiske, japanske og koreanske køkken. Tofu indeholder en del proteiner og er rig på B-vitaminer, jern og kalcium. Det kan værne mod fx knogleskørhed og brystkræft. Husk at købe økologisk Tofu for at undgå unødvendig GMO og kedelig kemi.
Tofu & kikærter med karry og grønt
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 200 g tofu
- 1 frisk rød chili
- 200 g friske grønne salater efter eget valg ( rucola, kål, spinat, salatblade, karse, ect. )
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk stødt koriander
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- 1 tsk gurkemeje
- 1 x 400 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 x 400 g kikærter
- 2 tsk paprika
- 2 tsk garam masala
- ½ citron
- 2 tsk spidskommen frø
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løget fint. Skræl hvidløg, så hak 1 fed og skær resten fint i både. Skær tofu i tern. skær chili fint, og hak det grønne.
- Varm olie i en gryde, tilsæt løg og hakket hvidløg, og kog forsigtigt, indtil løget begynder at brune.
- Tilsæt stødt koriander og spidskommen, cayenne og gurkemeje. Kog i 1 minut. Rør tomater og 2dl vand i. Lad det simre i 10 minutter.
- I mellemtiden varmes 1 spsk kokosolie på en pande og steg tofu indtil den er gylden. Dræn tofu på en køkkenrulle.
- Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og rør i tomatsaucen, varme det igennem. Tilsæt derefter paprika, garam masala, citronsaft og krydderier, plus mere vand, hvis det ser for tør. Tilsæt tofu til sidst.
- Varm 1 spsk kokosolie i en gryde. Tilsæt spidskommen og steg det blidt for at frigive aroma, tilsæt derefter skåret hvidløg og chili.
- Når hvidløget begynder at brune, tilsættes de grønne blade og lad det stege i 2 til 3 minutter, indtil det lige er kogt. Serveres med tofu og kikært karry.