Vi har opdelt tofu og grøntsager på separate spyd, fordi tofu lettere sætter sig fast til grillen end aubergine og courgette.
Tofu kebab med courgetter & aubergine
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 1 stor fed hvidløg, revet
- 1 spsk rødvin vineddike
- 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk græsk krydderi eller italiensk krydderi blanding
- ¼ tsk salt
- 1 medium courgette, skåret i mundrette størrelser
- 1 medium aubergine, skåret i mundrette størrelser
- 170 ekstra fast tofu, skåret i mundrette størrelser
- 8 grillspyd
Fremgangsmåde
- Forvarm grill til medium.
- Pisk hvidløg, eddike, olie, græsk (eller italiensk) krydderier og salt i en stor skål. Tilsæt zucchini, aubergine og tofu og og vend det forsigtigt.
- Træk courgetter og aubergine skiftevis på 6 spydspidser og fyld spydene jævnt. Træk tofuen på 2 spydspidser.
- Grill, drej hver 2 til 4 minutter, indtil grøntsagerne er møre og tofuen er brunet, ca. 10 minutter til grøntsgaerne og 12 minutter til tofu.
- Fjern tofu og grøntsager fra spydene og server.