Tiramisu er en italiensk dessert og navnet betyder – kvik mig op. En effekt som kommer af det høje energi-indhold i form af æg og sukker, dertil koffeinen i den stærke espresso-kaffe.
Tiramisu
6 personer
20 minutter & 4 timer på køl
Ingredienser
- 500 g ladyfingers
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 tsk. rørsukker / kokossukker
- 500 g mascarponeost
- 4 dl espresso eller anden stærk kaffe
- 2 spsk kakao (evt. raw kakao)
Fremgangsmåde
- Pisk æg og dit valg af sukker godt sammen, vend derefter osten heri.
- Dyp ladyfingers hurtigt i kaffen, så de ikke når at blive for bløde. De suger hurtigt til sig.
- Kom nogle af de dyppede ladyfingers i bunden af dit glas eller skål (hvis du ønsker at lave dem portionsvis).
- Kom mascarponecremen over, og sådan forsætter du endnu et lag. Afslut altid med cremen.
- Stil kagen på køl i minimum 4 timer – den er endnu bedre dagen efter.
- Før servering kan du pynte den med en fin raw kakao eller kakaonibs. Du kan også pynte den med grofthakket chokolade for en mere intens nydelse.
Tip:
For at prøve noget nyt, kan du lave dine ladyfingers til krymmel på ca. 1 minut i din food processor. Så ligger du bare krummerne i lag med en spiseske, som du ellers ville have lagt dem. Hvis du ikke har en foodprocessor kan du ligge dem i en lynlås-pose og forsigtigt lave dem til krummer ved at bruge en kagerulle. – Og så blander du kaffen med de andre ingredienser i stedet.