Tiramisu

Tiramisu er en italiensk dessert og navnet betyder – kvik mig op. En effekt som kommer af det høje energi-indhold i form af æg og sukker, dertil koffeinen i den stærke espresso-kaffe.

Tiramisu

 6 personer

 20 minutter & 4 timer på køl

Ingredienser

  • 500 g ladyfingers
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 tsk. rørsukker / kokossukker
  • 500 g mascarponeost
  • 4 dl espresso eller anden stærk kaffe
  • 2 spsk kakao (evt. raw kakao)

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og dit valg af sukker godt sammen, vend derefter osten heri. 
  2. Dyp ladyfingers hurtigt i kaffen, så de ikke når at blive for bløde. De suger hurtigt til sig.
  3. Kom nogle af de dyppede ladyfingers i bunden af dit glas eller skål (hvis du ønsker at lave dem portionsvis).
  4. Kom mascarponecremen over, og sådan forsætter du endnu et lag. Afslut altid med cremen.
  5. Stil kagen på køl i minimum 4 timer – den er endnu bedre dagen efter.
  6. Før servering kan du pynte den med en fin raw kakao eller kakaonibs. Du kan også pynte den med grofthakket chokolade for en mere intens nydelse.

Tip:

For at prøve noget nyt, kan du lave dine ladyfingers til krymmel på ca. 1 minut i din food processor. Så ligger du bare krummerne i lag  med en spiseske, som du ellers ville have lagt dem. Hvis du ikke har en foodprocessor kan du ligge dem i en lynlås-pose og forsigtigt lave dem til krummer ved at bruge en kagerulle. – Og så blander du kaffen med de andre ingredienser i stedet.