Tigerrejer i mynte-marinade

Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Tigerrejer i mynte-marinade

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 16 tigerrejer
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille hndf mynte
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Kog en gryde med vand og hæld salt ned i.
  2. Blanchér myntebladene i vandet og afkøl dem herefter i iskoldt vand. Vrid mynten og blend den med olie, salt og peber i et par minutter.
  3. Pil tigerrejerne. Skær dem halvt igennem på langs og fjern tarmen. Pensl dem med mynte-marinaden. 
  4. Grill rejerne et minut på hver side og server straks.