Tempeh Ratatouille

Hvis du leder efter en erstatning for kød, men ofte bliver træt af tofu, er tempeh ( Tempeh er et produkt lavet af naturligt gærede sojabønner, som derved bindes sammen til en masse ), et produkt, du skal prøve. Dette sojabaserede produkt stammer fra Indonesien og virker som en erstatning for kød, der har lige så meget protein som kød. Tempeh er højere i fiber og protein end tofu, og fermenteringsprocessen, at den gennemgår en fordøjelsesproces gennem nedbrydning af sojabønnen.

Sundhedsfordele ved Tempeh.

  • Reducerer kolesterol
  • Giver hurtig muskelgendannelse
  • Øger knogletætheden
  • Reducerer menopausale symptomer
  • Har samme proteinkvalitet som kød
  • Høj i fiber og vitaminer (riboflavin, vitamin B6, nikotinsyre, pantothensyre)

Tempeh er lavet så det er endnu bedre for dig på grund af de ekstra sundhedsmæssige fordele, der ledsager det, som følge af den fermenteringsproces, der bruges til at lave det. Gæring af sojabønnerne giver dem mulighed for at beholde det meste af deres protein og næringsstoffer, og gæringsprocessen hjælper med til at hjælpe dets fordøjelsesegenskaber. Ernæringseksperter har for nylig sagt at tempeh er endnu bedre for dig end tofu.

For at indarbejde denne fantastiske fødevare i din kost, prøv denne nemme opskrift.

Tempeh Ratatouille

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk ekstra virgin olivenolie
  • 1 tsk kokosolie
  • 225 g tempeh, skåret i cirka 1 – 1 1/2 cm terninger
  • 1 stort løg, finhakket
  • 3/4 tsk kosher salt
  • 1/4 tsk tørret rød chili
  • 2 hvidløgsfed, hakket
  • 1/2 kop vegetabilsk bouillon
  • 250 g gul squash, skåret i 1 cm terninger
  • 250 g courgette, skåret i 1 cm terninger
  • 225 g champignon, halvert
  • 1 kop halveret cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt, i 1 cm terninger
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 spsk hakket frisk bredbladet persille
  • 1 tsk frisk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250 g
  2. Kom tempeh i en bageplade og sprøjt olie over.
  3. Bages i 10 minutter eller indtil tempeh er brunet på kanterne, omrør 1 gang.
  4. Opvarm en stor stegepande over medium høj varme og smør den med neutral kokosolie.
  5. Tilsæt løg; sauté i 3 minutter eller indtil brunet.
  6. Rør salt, tørret chili og hvidløg i; sauté 30 sekunder.
  7. Tilsæt bouillon; koge. Tilsæt tempeh, squash, courgette og svampe; koge 5 minutter.
  8. Tilsæt tomater og paprika; koge 5 minutter.
  9. Fjern fra varmen; Tilsæt basilikum, persille og citronsaft og servere.