Tebirkes

Tebirkes hører til et hvert godt morgenbord. Det er nemt at lave sine egne tebirkes så frygt ej og kom igang..

Tebirkes

 12 stk.

  30 minutter & 1 time & 45 minutter hævetid

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 200 g koldt smør
  • 750 g mel
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk havsalt
  • Birkes
  • Æg eller mælk til pensling

Remonce:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og smuldr gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, salt og æg.
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt. Det skal blive til en blød dej. Ælt dejen til den ikke klistrer. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 45 minutter.
  4. Lav remoncen: Rør smør, sukker og marcipan sammen.
  5. Læg det kolde smør imellem to stykker bagepapir og bank smørret til det er ca. 1 cm tykt.
  6. Læg dejen på et mel drysset bord og rul dejen ud som en fire-armet stjerne, placer det flade smør i midten.
  7. Pak smørret ind i dejen.
  8. Rul dejen ud til et aflangt stykke med en kagerulle, pas på der ikke går hul på den.
  9. Fold dejen i tre. Rul den ud igen og fold den til tre. Læg dejen på køl i køleskabet i minimum 30 minutter.
  10. Rul dejen ud og fordel remoncen.
  11. Fold i tre og rul dejen til den er ca. 20×35 cm.
  12. Skær dejen ud i 12 tebirkes og læg stykkerne på en bagplade beklædt med bagepapir (du kan også fryse nogle ned).
  13. Lad stykkerne hæve i 30 minutter.
  14. Tænd ovnen på 200 grader.
  15. Pensl stykkerne og drys med birkes, bag dem i 10 minutter og lad dem køle af på en rist.

Kan serveres kolde eller lune.