Portobello-svampe, er et medicinsk kraftcenter og indeholder adskillige unikke sundhedsfremmende forbindelser. De er en god kilde til vitaminer E, B12 og D og mineraler såsom zink, selen, jern og calcium. Svampene indeholder potente anticancerforbindelser, såsom konjugeret linolsyre (CLA), der er specielt gavnlige for bryst-, æggestokke -og livmoderkræft på grund af dens evne til at forhindre høje niveauer af østrogen i at cirkulere i kroppen.
Kilde: The Medical Medium
Svampesuppe med trøffelolie
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- 1 løg, hakket groft
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
- 600 g portobello svampe hakket
- 3 fed hvidløg, i skiver
- 1 knips himalayan salt
- 250 ml kokosmælk
- 250 ml grøntsagsboullion
- 2 spsk frisk timian
- tvist friskkværnet peber
- saft fra 1 citron
Toppings:
- stænk trøffelolie
- kokos yoghurt
- 1 lille surdejsbrød i skiver
- 1-2 svampe i skiver som pynt
- frisk timian
- 1 hndf ristede valnødder
Fremgangsmåde
- I en stor gryde steg løg på medium varme med neutral kokosolie, indtil de er blød og karamelliseret.
- Tilsæt hvidløg og svampe, og steg, indtil svampen er blødgjort.
- Tilføj nu en knisp salt. Tag 1 -2 stegte svampe fra til pynt.
- Tilsæt kokosmælk og boullion, og lad lad retten simre i 10 minutter.
- Brug en stavblender og blend, indtil suppen er cremet.
Servering:
- Rist brødet.
- Anret 4 suppeskåle med suppen.
- Stænk lidt trøffelolie over og kom en anelse kokos yoghurt over som et penselstrøg.
- Top med brød, de skiveskåret svampe, timian og ristede valnødder.