Svampesuppe med trøffelolie

Portobello-svampe, er et medicinsk kraftcenter og indeholder adskillige unikke sundhedsfremmende forbindelser. De er en god kilde til vitaminer E, B12 og D og mineraler såsom zink, selen, jern og calcium. Svampene indeholder potente anticancerforbindelser, såsom konjugeret linolsyre (CLA), der er specielt gavnlige for bryst-, æggestokke -og livmoderkræft på grund af dens evne til at forhindre høje niveauer af østrogen i at cirkulere i kroppen.

Kilde: The Medical Medium

Svampesuppe med trøffelolie

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 1 løg, hakket groft
  • 2 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 600 g portobello svampe hakket
  • 3 fed hvidløg, i skiver
  • 1 knips himalayan salt
  • 250 ml kokosmælk
  • 250 ml grøntsagsboullion
  • 2 spsk frisk timian
  • tvist friskkværnet peber
  • saft fra 1 citron

Toppings:

  1. stænk trøffelolie
  2. kokos yoghurt
  3. 1 lille surdejsbrød i skiver
  4. 1-2 svampe i skiver som pynt
  5. frisk timian
  6. 1 hndf ristede valnødder

Fremgangsmåde

  1. I en stor gryde steg løg på medium varme med neutral kokosolie, indtil de er blød og karamelliseret.
  2. Tilsæt hvidløg og svampe, og steg, indtil svampen er blødgjort.
  3. Tilføj nu en knisp salt. Tag 1 -2 stegte svampe fra til pynt.
  4. Tilsæt kokosmælk og boullion, og lad lad retten simre i 10 minutter.
  5. Brug en stavblender og blend, indtil suppen er cremet.

Servering:

  1. Rist brødet.
  2. Anret 4 suppeskåle med suppen.
  3. Stænk lidt trøffelolie over og kom en anelse kokos yoghurt over som et penselstrøg.
  4. Top med brød, de skiveskåret svampe, timian og ristede valnødder.