Dejlig cremet og fyldig suppe med masser af svampe. Køb dine favorit svampe og bland dem gerne, det vil give suppen en skøn smag og farve.
Svampesuppe med croutoner
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 450 g blandede svampe, evt. kantareller og karljohan
- 1 skalotteløg
- 2 skiver hvidt brød
- 30 g smør
- 1 kvist timian
- 1½ dl hvidvin
- 3 dl grøntsagsbouillon
- ¼ l piskefløde
- Frisk timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Børst svampene rene.
- Pil skalotteløget og skær det i terninger.
- Kom lidt smør på begge sider af brødet, skær det i terninger og rist det sprødt på panden og lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.
- Smelt resten af smørret lysebrunt på panden og, rist svampe og løg i et par min. med en timiankvist.
- Tag nogle af svampene fra og læg dem i en skål, og hæld hvidvin på panden og lad det koge ind.
- Tilsæt grøntsagsbouillon samt fløde og lad det koge op.
- Blend suppen groft med en stavblender og spæd evt. med mere bouillon, hvis den er for tyk.
- Smag til med salt og peber og server med ristede svampe, sprøde brødcroutoner og lidt frisk timian.