Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Suppe med kylling & sorte bønner
4 – 6 personer
1 time
Ingredienser
- ½ bundt frisk koriander, (15 g)
- Olivenolie
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 250 g kogt kylling
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 x 400 g dåse sorte bønner
- 750 ml hønsefond
- 1 frisk majskolbe
- 1 frisk laurbærblad
- 75 ml madlavningsfløde 18 %
- 2 majs tortillas
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Pluk korianderblade og sæt til side, fint skær stilkene. Skræl og hak løg og hvidløg, derefter trim selleri og skær i fine skiver.
- Sæt en stor gryde over medium-lav varme og hæld i 1 spsk olivenolie i. Tilsæt løg, hvidløg, selleri og koriander stilke, derefter sauter i ca 10 minutter, eller indtil grøntsagerne blødgøres men ikke taget farve.
- I mellemtiden, rives kylling i mindre stykker og sættes til side.
- Når grøntsagerne er blødgjort, tilsættes spidskommen og cayennepeber i gryden og steges i 1 minut. Rør de sorte bønner i, sammen med væsken, og hønsefonden.
- Skær majs kerner fra kolben og tilføje det hele på panden, sammen med laurbærblad. Forsigtigt bringes det hele i kog, derefter skrues ned for varmen til lav og lad det simre i 15 minutter.
- Rør kylling og fløde i, smag til med salt og peber, derefter skrues lidt op for varmen i yderligere 10 minutter.
- Når suppen er næsten klar, ristes majs tortillas i en varm, tør pande, indtil let gyldent. Skær dem i store stykker, og foer dine suppe skåle med dem.
- Pres lidt citron over sammen med lidt korianderblade.