Dette er nøjagtigt den type ret, jeg elsker at lave og spise – Blot nogle stegte grøntsager med skøn dressing og urter for at bringe grøntsagerne til live og skabe struktur og smag.
Stegte squash & gulerødder med peanut butter dressing & urter
2 personer
1 time & 20 minutter
Ingredienser
Stegte grøntsager:
8 gulerødder, i store tern
1 mellemstore butternut, skrællet og skåret i skiver
2 spsk olivenolie
Stor knivspidssalt
Sort peber
Peanut butter dressing:
1 spsk tamari
1 spsk ristet sesamolie
6 spsk kokosmælk
1 tsk ahornsirup
1 tsk brun ris eddike
1 tsk miso
3 spsk Peanut butter
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk Chili-flager
Urte-sauce:
2 store håndfulde koriander
2 store håndfulde mynte
Saften fra 1 lime
8 spsk kokosmælk
1/2 t chili-flager
1/2 tsk Salt
Gomashio:
4 spsk hvide sesamfrø
2 tsk sorte sesamfrø
1/2 t havsalt
Toppings:
1 agurk, i fine strimler
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
Fremgangsmåde
Stegte grøntsager:
Opvarm din ovn til 180c
Læg grøntsagerne på en bageplade med olivenolie, salt og peber.
Bages i 50 -60 minutter, indtil de er bløde i midten og karamelliseret på ydersiden.
Peanut butter dressing:
Tilsæt ingredienserne til en stor skål og bland godt for at kombinere.
Urte-sauce:
Tilsæt alle ingredienserne til en minicopper eller blender og blitz for at kombinere.
Gomashio:
Tør rist sesamfrø og salt i en gryde indtil let ristet. Pas på de ikke brænder. Sæt til side.
Servering:
Anret de stegte grøntsager på 2 tallerkner med peanut butter dressing toppet med urtesauce gomashio, agurk skiver og friske urter.