Steak med persillepesto

Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Steak med persillepesto

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 4 rib eye steaks ca. 500 g
  • Frisk timian
  • 2 tsk neutral kokosolie
  • Salt & peber

Persillepesto:

  • 50 g smuttede mandler
  • 1 dl persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk reven parmesan
  • 2 fed knust hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Blend mandler, persille, olie, hvidløg og parmesan sammen.
  2. Tilsæt vand efter behov.
  3. Gnid kødet med salt peber og timian.
  4. Varm neutral kokosolie op og steg kødet ca. 2-4 min på hver side. Grillpanden skal være meget varm!
  5. Server med bagte kartofler eller grillede grøntsager og salat.