Denne opskrift er fri for mejeriprodukter og smager fantastisk. Selvom ost for mange smager godt, kan mejeriprodukter have skadelige virkninger på vores helbred. Lad os tage et kig:
- Ost indeholder store mængder fedt og kolesterol. Hvis du indtager for meget fedt eller kolesterol, kan det føre til vægt forøgelse, hjertesygdom såvel som nogle former for kræft.
- Ost indeholder også store mængder natrium. For meget natrium kan udvikle forhøjet blodtryk.
- Ost er højt i kalorieindhold, så hvis du spiser for meget bidrager det til overvægt.
Squash lasagne med cashew ost
4 personer
45 minutter
Ingredienser
Cashew Ost:
- 1 kop cashewnødder (gennemblødt natten over)
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk ernæringsmæssig gær
- Havsalt
- Peber
- ½ kop vand
Tomat sauce:
- 1/4 kop soltørrede tomater
- 1 kop cherry tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tørret oregano
- Salt og peber til smag
Fyld:
- 5-6 squash, tyndt skåret eller brug mandolin
- 3 kopper baby spinat
- 1 kop friske basilikumblad
- 1 kop cherry tomater, halveret
Fremgangsmåde
- Forbered din cashew ost i en blender eller foodprocessor ved at tilsætte alle ingredienser og blend indtil glat og cremet.
- Forbered tomat saucen i en foodprocessor ved at tilføje alle ingredienser og kør indtil glat.
- Forvarm ovnen til 180ºC.
- Byg din lasagne op ved at starte med at lave et lag af squashstrimler på bunden efterfulgt af et lag halveret cherry tomater, tomatsauce, spinat og cashew ost.
- Gentag indtil alle ingredienser er anvendt, slut af med et lag cashew ost.
- Bages i 30-40 minutter, eller indtil gyldenbrun på toppen og squash lagene er bløde.