Squash lasagne med cashew ost

Denne opskrift er fri for mejeriprodukter og smager fantastisk. Selvom ost for mange smager godt, kan mejeriprodukter have skadelige virkninger på vores helbred. Lad os tage et kig:

  • Ost indeholder store mængder fedt og kolesterol. Hvis du indtager for meget fedt eller kolesterol, kan det føre til vægt forøgelse, hjertesygdom såvel som nogle former for kræft.
  • Ost indeholder også store mængder natrium. For meget natrium kan udvikle forhøjet blodtryk.
  • Ost er højt i kalorieindhold, så hvis du spiser for meget bidrager det til overvægt.

Squash lasagne med cashew ost

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

Cashew Ost:

  • 1 kop cashewnødder (gennemblødt natten over)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk ernæringsmæssig gær
  • Havsalt
  • Peber
  • ½ kop vand

Tomat sauce:

  • 1/4 kop soltørrede tomater
  • 1 kop cherry tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt og peber til smag

Fyld:

  • 5-6 squash, tyndt skåret eller brug mandolin
  • 3 kopper baby spinat
  • 1 kop friske basilikumblad
  • 1 kop  cherry tomater, halveret

Fremgangsmåde

  1. Forbered din cashew ost i en blender eller foodprocessor ved at tilsætte alle ingredienser og blend indtil glat og cremet.
  2. Forbered tomat saucen i en  foodprocessor ved at tilføje alle ingredienser og kør indtil glat.
  3. Forvarm ovnen til 180ºC.
  4. Byg din lasagne op ved at starte med at lave et lag af squashstrimler på bunden efterfulgt af et lag halveret cherry tomater, tomatsauce, spinat og cashew ost.
  5. Gentag indtil alle ingredienser er anvendt, slut af med et lag cashew ost.
  6. Bages i 30-40 minutter, eller indtil gyldenbrun på toppen og squash lagene er bløde.