Squash er rig på kostfiber, men lav på kalorier. Det er en god kilde til B-vitamin folat, C-vitamin og mineralkalium.
Squash har en vidunderlig evne til at tiltrække smag. Rå, strimlet, revet, terninger eller skåret, squashen er lige anvendelig i alle farver, former og kombinationer.
Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.
Squash lasagne
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- 3-4 stilke bladselleri
- 1 lille knoldselleri, revet
- 4 gulerødder, revne
- 4 fed hvidløg, hakkede
- 2 løg, finthakket
- Neutral kokosolie til stegning
- 600 g hakket oksekød
- 4 spsk. tomatpuré
- 2 glas hakkede tomater (800 g)
- 4 tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- 1 tsk rørsukker
- 2 squash
- 4 friske mozzarellaer, i skiver
- 200 g rucolasalat
Fremgangsmåde
- Sautér bladselleri, knoldselleri, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter.
- Kom kødet i gryden, og lad det brune.
- Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag til.
- Skær imens squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver.
- Kom lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsaucen. Top med den sidste mozzarella i skiver.
- Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.
- Servér straks toppet med rucola.
TIP: Du kan også bruge aubergine i stedet for squash. Giv da lasagnen lidt længere tid i ovnen.
TEXT
TITLE
2 personer
30 minutter
Ingredienser:
TEXT
Fremgangsmåde:
TEXT