Virksomheden Cambridge Crops bruger en spiselig, naturlig silkespray for at skabe en barriere, der forlænger fødevares holdbarhed og friskhed

Nystartet USA-baserede Cambridge Crops har udviklet en usynlig, spiselig folie for at bevare fødevarens holdbarhed. Virksomheden siger, at den smagsløse folie kan reducere madaffaldet radikalt.

Folien er tyndere end et stykke menneskehår og er skabt ved at sprøjte en vandbaseret opløsning lavet med silkemolekyler på mad. Det er ikke som den skinnende glans tilføjet til æbler i dag, ifølge selskabets administrerende direktør Adam Behrens. Cambridge Crops folie er et naturligt stof, der kan fordoble æblernes holdbarhed. Det virker også på andre letfordærvelige produkter, herunder blomster.

Folien skaber en barriere, der bremser mikrobiel vækst. Fødevareproducenter kan sprøjte det på produkter under produktions- og forarbejdningsprocessen, efter at de er høstet. Det er allerede testet på alt fra salat til kød, med gode resultater, ifølge virksomheden.

Cambridge Crops er for øjeblikket igang med et pilot projekt med producenter. De modtog 1,3 millioner dollars i præ-seed finansiering fra MIT Engine, med deltagelse fra Closed Loop Ventures og Fink Family Foundation, og håber at få FDA godkendelse inden 2020.

Grundlæggerne af Cambridge Crops kalder deres opstart et “affaldsselskab”. De har til formål at gøre sund mad mere tilgængelig ved at forlænge holdbarheden. Madaffald er et globalt problem. FAO skønner, at en tredjedel af alle verdensomspændte fødevarer går til spilde. Forlængelsen af fødevares holdbarhed kan hjælpe os med at reducere mængden af mad, vi smider væk. Potentialet for den spiselig folie ser lovende ud, taget den støtte i betragtning de allerede har modtaget fra investorer.

Kilde: www.cambridge-crops.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove