Spinat pici pasta

Pici er en rustik håndlavet pasta fra Toscana’s Val d’Orcia. Kaldt pici i Cortona og Montepulciano og pinci i Montalcino, de er en lang, uregelmæssig spaghetti, bedst når “fatta a mano” eller “fatta in casa”, lavet for hånd eller i hus. Navnet pici kommer fra udtrykket “appiciare”, der henviser til den traditionelle manuelle teknik, der bruges til at danne disse lange, tykke nudler.

Spinat pici pasta

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 200 g babyspinat ( delikat og mild smag )
  • 300 g boghvedemel ( glutenfri )
  • Neutral kokosolie til stegning
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk tørrede røde chili
  • 200 g baby courgetter ( har en sødere smag )
  • 320 g modne cherrytomater
  • 50 g pinjekerner
  • ½ bundt frisk basilikum, (15 g)
  • 50 g parmesanost
  • Ekstra jomfru olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Blend spinat og mel i en foodprocessor indtil en ensartet masse. Dejen bør ikke være klæbrig, tilføje lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.
  2. Rul dem til kugler.
  3. For at lave dem til “pasta“ skal du simpelthen skære 2 cm af kuglerne og rul dem ud i lange tynde forme – som fine grønne bønner – på en ren overflade.
  4. Lade dem tørre et par timer, eller endda natten over, inden de koges.
  5. Sæt en stor gryde med saltet vand til at koge.
  6. Sæt en stor pande på medium varme med 2 spsk kokosolie.
  7. Tilsæt de fint skåret hvidløg, sammen med chili.
  8. Skær courgetter i fine skiver, halvere derefter tomaterne og tilsæt dem sammen med courgetterne
  9. Steg det hele i 5 minutter, derefter røres pinjekerner i, sammen med en kop kogende vand. Skru varme ned til det laveste, mens du koger din spinat pasta.
  10. Tilsæt pastaen til gryde med kogende saltet vand. Hvis det er frisk rullet behøver det kun omkring 5 minutter, men hvis du har ladet det tørre, giv det 8 til 10 minutter.
  11. Kom pastaen i et dørslag og gem en kop af pasta vandet til senere brug.
  12. Tilsæt lidt basilikumblade til panden med grøntsagerne, og lidt fint revet parmesan.
  13. Tilsæt lidt af pasta vandet.
  14. Server pastaen med lidt friske basilikum blade, resten af parmesanosten og lidt olivenolie over.