Pici er en rustik håndlavet pasta fra Toscana’s Val d’Orcia. Kaldt pici i Cortona og Montepulciano og pinci i Montalcino, de er en lang, uregelmæssig spaghetti, bedst når “fatta a mano” eller “fatta in casa”, lavet for hånd eller i hus. Navnet pici kommer fra udtrykket “appiciare”, der henviser til den traditionelle manuelle teknik, der bruges til at danne disse lange, tykke nudler.
Spinat pici pasta
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- 200 g babyspinat ( delikat og mild smag )
- 300 g boghvedemel ( glutenfri )
- Neutral kokosolie til stegning
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk tørrede røde chili
- 200 g baby courgetter ( har en sødere smag )
- 320 g modne cherrytomater
- 50 g pinjekerner
- ½ bundt frisk basilikum, (15 g)
- 50 g parmesanost
- Ekstra jomfru olivenolie
Fremgangsmåde
- Blend spinat og mel i en foodprocessor indtil en ensartet masse. Dejen bør ikke være klæbrig, tilføje lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.
- Rul dem til kugler.
- For at lave dem til “pasta“ skal du simpelthen skære 2 cm af kuglerne og rul dem ud i lange tynde forme – som fine grønne bønner – på en ren overflade.
- Lade dem tørre et par timer, eller endda natten over, inden de koges.
- Sæt en stor gryde med saltet vand til at koge.
- Sæt en stor pande på medium varme med 2 spsk kokosolie.
- Tilsæt de fint skåret hvidløg, sammen med chili.
- Skær courgetter i fine skiver, halvere derefter tomaterne og tilsæt dem sammen med courgetterne
- Steg det hele i 5 minutter, derefter røres pinjekerner i, sammen med en kop kogende vand. Skru varme ned til det laveste, mens du koger din spinat pasta.
- Tilsæt pastaen til gryde med kogende saltet vand. Hvis det er frisk rullet behøver det kun omkring 5 minutter, men hvis du har ladet det tørre, giv det 8 til 10 minutter.
- Kom pastaen i et dørslag og gem en kop af pasta vandet til senere brug.
- Tilsæt lidt basilikumblade til panden med grøntsagerne, og lidt fint revet parmesan.
- Tilsæt lidt af pasta vandet.
- Server pastaen med lidt friske basilikum blade, resten af parmesanosten og lidt olivenolie over.