Spinat dhal

Dhal er en central ret i det indiske køkken. Her er retten med spinat der bl.a. rige på:

• A-vitamin, som er nødvendig for synet, vækst, appetit og andre processer.
• C-vitamin, som har betydning for immunforsvaret, beskytter mod bakterier og fremmer heling.
• Folat, som er nødvendig for produktionen af røde blodlegemer.
• Kalcium, som giver struktur, støtte, samt hårdhed til knogler og tænder.
• Jern, som har livsvigtige funktioner i forbindelse med transport af ilt.

Samt flere gavnlige antioxidanter, bl.a. kartenoid-lutein.

Spinat dhal

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

Paste:

  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk cumin
  • 1 tsk cuminfrø
  • 1/2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk chili flager
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • Bundt frisk koriander herunder stilke
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie

Dhal: 

  • 1. 5 kop kogte røde linser
  • 1 tsk Himalayan salt
  • Peber
  • 1 pose spinat
  • 4 store tomater grofthakkede
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 spsk kokosmælk eller kokos yoghurt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle paste ingredienser i blender og blend indtil du får en glat masse.
  2. Kog den herefter i 3 minutter på lav varme, tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tørt
  3. Tilsæt tomaterne til panden med din paste, steg tomaterne i 5 minutter (tilsæt igen lidt vand, hvis det er for tørt)
  4. Tilsæt linserne og bland godt sammen for at kombinere, tilsæt 4 kopper vand og kog
  5. Reducer varmen og lad det simre i 20 minutter
  6. Blend spinat og koriander i en blender. Tilføj herefter blandingen til din Dhal
  7. Rør for at kombinere, tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt
  8. Lad det simre i yderligere 20 minutter, indtil linserne er bløde
  9. Tilsæt kokosmælk eller kokosyoghurt, og citron saft.
  10. Server retten toppet med koriander.