Dhal er en central ret i det indiske køkken. Her er retten med spinat der bl.a. rige på:
• A-vitamin, som er nødvendig for synet, vækst, appetit og andre processer.
• C-vitamin, som har betydning for immunforsvaret, beskytter mod bakterier og fremmer heling.
• Folat, som er nødvendig for produktionen af røde blodlegemer.
• Kalcium, som giver struktur, støtte, samt hårdhed til knogler og tænder.
• Jern, som har livsvigtige funktioner i forbindelse med transport af ilt.
Samt flere gavnlige antioxidanter, bl.a. kartenoid-lutein.
Spinat dhal
4 personer
45 minutter
Ingredienser
Paste:
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk koriander
- 1 tsk cumin
- 1 tsk cuminfrø
- 1/2 tsk sennepsfrø
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk chili flager
- 3 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- Bundt frisk koriander herunder stilke
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
Dhal:
- 1. 5 kop kogte røde linser
- 1 tsk Himalayan salt
- Peber
- 1 pose spinat
- 4 store tomater grofthakkede
- Saft fra 1/2 citron
- 2 spsk kokosmælk eller kokos yoghurt
Fremgangsmåde
- Kom alle paste ingredienser i blender og blend indtil du får en glat masse.
- Kog den herefter i 3 minutter på lav varme, tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tørt
- Tilsæt tomaterne til panden med din paste, steg tomaterne i 5 minutter (tilsæt igen lidt vand, hvis det er for tørt)
- Tilsæt linserne og bland godt sammen for at kombinere, tilsæt 4 kopper vand og kog
- Reducer varmen og lad det simre i 20 minutter
- Blend spinat og koriander i en blender. Tilføj herefter blandingen til din Dhal
- Rør for at kombinere, tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt
- Lad det simre i yderligere 20 minutter, indtil linserne er bløde
- Tilsæt kokosmælk eller kokosyoghurt, og citron saft.
- Server retten toppet med koriander.