Souvlaki med lam

Rigtige græske kebab er friske og fuld af smag, og denne souvlaki opskrift giver dig et pift af Grækenland.

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Souvlaki med lam

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Tilbehør:

  • 3 søde spidse peberfrugter
  • 4 kviste frisk mynte ( fjern stilkene )
  • 1 lille bundt frisk dild, hakkede
  • Rødvinseddike
  • Græsk ekstra jomfru olivenolie
  • 8 fladbrød, til servering
  • 1 citron, til servering

Kebab:

  • 800 g lam, skåret i 2cm stykker
  • 1 spsk frisk mynte
  • 1 spsk tørret oregano
  • Saften af 1 citron
  • 100 ml god kvalitet olivenolie
  • 2 fed hvidløg, skrællet og fint revet
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 1 knivspids havsalt

Tzatziki:

  • ½ agurk
  • 200 ml fedtfri yoghurt naturel
  • 1 lille fed hvidløg, pillet
  • 1 tsk frisk mynte
  • 1½ tsk rødvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Brug helst metal spyd for at undgå de brænder.
  2. Kom alle kebab ingredienserne i en skål og bruge dine rene hænder til at blande det hele rigtig godt sammen. Dæk med plastfolie, og sæt dem i køleskabet i 30 minutter, eller længere, hvis du vil have smagen bliver mere intens. Gerne dagen før..
  3. I mellemtiden, “brænd” dine peberfrugter på grillen, eller i en varm tør gryde. Vend dem ofte, og når de ser næsten forkullet ud, lægges de i en skål, dække med plastfolie og sættes til side i ca. 5 minutter for at dampe af. – dette gør at skindet nemmere kan tages af.
  4. Lav din tzatziki ved at rive agurken groft over en skål og tilsæt havsalt.
  5. Brug dine hænder til at presse så meget vand ud som du kan.
  6. Hæld vandet væk, og kom så den revet agurk i en ren skål sammen med yoghurt.
  7. Pres hvidløg i og tilsæt en knivspids salt.
  8. Tilsæt til sidst tørret mynte og rødvinseddike og bland rigtig godt.
  9. Smag til for at sikre, at du har den rette balance, og sæt derefter til side.
  10. Grill dine kebabs / kødet i omkring 8 til 10 minutter.
  11. Varm dine fladbrød i ovnen eller i en varm tør pande, mens dine kebab bliver grillet.
  12. Lige før dine kebabs er klar, skræl og fjern kernerne på peberfrugterne, og riv dem derefter i strimler og læg dem i en skål.
  13. Tilsæt fint hakket mynteblade, sammen med dild.
  14. Tilsæt et par stænk af rødvinseddike, en knivspids eller to af salt og peber og sjat ekstra jomfru olivenolie. Bland det hele godt og smag til inden servering.
  15. Skær din citron i både.
  16. Servere nu din kebab på de opvarmet fladbrød sammen med en klat tzatziki, toppet med din peberfrugt blanding, lidt olivenolie og saften fra citron over.