Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.
Sorte bønner, sød kartoffel og kål med yoghurt
4 personer
35 minutter
Ingredienser
- 4 søde kartofler, skåret i både
- 1 bundt grønkål
- 4 kopper kogte sorte bønner
- 2 spsk neutral kokosolie
Dressing:
- 2 hvidløgsfed, hakket
- ½ tsk salt
- ½ tsk kanel
- ½ tsk spidskommen
- 2 kop almindelig yoghurt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Kom de søde kartofler med olie i et ovnfast fad, og bag dem i 20 minutter.
- Tilsæt kål og bønner, bag i yderligere 5 minutter.
- Server yoghurt til.
- Kan serveres alene eller til fisk eller kød.