Sorte bønner med sød kartoffelmos

Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.

Sorte bønner med sød kartoffelmos

  2 personer

  15 min. tilberedning & 1 time kogetid

Ingredienser

Kartoffelmos:
  • 3 mellemstore søde kartofler skrællet og skåret i små terninger
  • 1 tsk havsalt
  • Tvist friskkværnet peber
  • 3 spsk ernæringsgær
  • 2 spsk plantebaseret yoghurt – Jeg brugte kokosnød
  • 1 spsk fuldkorn sennep

Sorte bønner:

  • 1 porre vasket, skåret i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg skåret i skiver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 courgette, skåret i terninger
  • 4 svampe, skåret i skiver
  • 500 g cherrytomater, hakket i tern
  • 1 dåse cannelloni bønner, drænet
  • 1 dåse sorte bønner, drænet
  • 1 spsk sojasovs / tamari
  • 1/2 tsk havsaltflager
  • Twist sort peber

Toppings:

  • Plantebaseret yoghurt
  • Friske urter – koriander, mynte, timian

Fremgangsmåde

Kartoffelmos:

  1. Kom de søde kartoffel tern i en medium gryde med kogende vand med en knivspids salt. Kog i ca. 10 minutter, indtil de er blød. Lad afkøle lidt, og dræn derefter kartoflerne.
  2. Føj dem til en foodprocessor med de andre ingredienser og blitz til en cremet mos.

Sorte bønner:

  1.  Tilsæt neutralkokosolie og porre i en sauterpande og steg forsigtigt på svag varme i ca. 8-10 minutter, indtil porerne er bløde og brunet.
  2. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg i 30 sek. mere.
  3. Tilsæt nu courgetter, svampe og steg i 2-3 minutter.
  4. Tilsæt tomaterne, og lad dem koge ind et par minutter, indtil de går i stykker.
  5. Tilføj nu bønner og de resterende ingredienser og koge i 10 minutter.

Anretning:

Top kartoffelmosen med bønnerne og tilsæt derefter plantebaseret yoghurt og friske urter på toppen.