Sort bønne ratatouille

Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.

Sort bønne ratatouille

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 1/2 spsk neutral kokosolie
  • 1/2 løg, tern
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 2 kopper aubergine, skiver
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 jalapeño peber, finhakket (valgfrit)
  • 2 kopper gul courgetter halveret og skåret
  • 1 1/2 kopper grøn courgetter, halveret og skåret
  • 2 store tomater, hakket
  • 2 spsk frisk basilikum, hakket
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1-2 tsk karrypulver
  • 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet – kog dem gerne selv, tager ca 30 minutter !
  • 1/4 kop rosiner
  • 1/2 tsk havsalt
  • Peber, efter smag
  • Kogte quinoa til servering (valgfri)

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm en stor sautépande / stegepande over medium varme og tilsæt kokosolie.
  2. Tilsæt løg og hvidløg.
  3. Steg løgene, omrør lejlighedsvis, indtil de er gennemsigtige og let karameliseret, cirka 5 til 7 minutter.
  4. Tilsæt aubergine og timian til panden og fortsæt med at omrør lejlighedsvis, indtil aubergine er delvist kogt i cirka 5 minutter.
  5. Tilsæt jalapeño, courgetter og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  6. Tilsæt tomater, basilikum, æblecidereddike, karrypulver, sorte bønner, rosiner salt og peber. Kog i ca. 5 minutter.
  7. Rør godt for at blande retten og servere enten varmt eller ved stuetemperatur.
  8. Kan serveres over kogte quinoa.