Mens Google producerer cirka 500 kg kuldioxid hvert sekund, bruger Ekoru grøn energi og donerer indtægter til finansiering af havrensning
Internets enorme kulstofaftryk i datacentre verden over, hvor enorm mængde energi bruges til at drive serverne og klimaanlæg er en kæmpe miljø synder og som få har lyst til at tale om.
Ekoru er en virksomhed som har rettet sit fokus på grøn energi, og de tilbyder nu sine brugerne en ny måde at skabe positive ændringer på for miljøet. Efterhånden som klimaændringerne kommer tættere på, vil små ændringer i vores daglige rutiner og vaner gavne miljøet på sigt – såsom de søgemaskiner vi bruger, vil blive mere og mere vigtige i fremtiden.
Brug af en søgemaskine har en enorm miljømæssig omkostning. Nylige estimater antyder at søgning efter information på Google producerer cirka 500 kg kuldioxid hvert sekund. Søgemaskine Ekoru blev grundlagt som en grønnere måde at søge på.
Ekoru fungerer som de fleste andre søgemaskiner – brugere kan indtaste ethvert søgeterm af interesse og se resultaterne. I modsætning til andre søgemaskiner går 60 procent af Ekorus indtægter imidlertid til partnere, der er engageret i havrensning. Dertil kommer alle Ekorus servere i datacentre, der er drevet af vandkraft, luft- og vandkøling for at eliminere de enorme mængder strøm som klimaanlæg bruger.
Selv Ekorus underliggende arkitektur er grøn. Det koster omkring 2,9 kWh energi at overføre 1 GB data på en 3G-mobilenhed, og for at hjælpe med at reducere disse energiudgifter har Ekoru optimeret deres softwarekode for at gøre siderne den leverer så små som muligt. Virksomheden der er opkaldt efter et Maori-symbol (Maori står for båndet mellem to mennesker), lover også at kryptere alle data og ikke at gemme nogen søgninger.
Ekoru blev grundlagt af den australske softwareingeniør Ati Bakush, efter selv at have været vidne til virkningerne af afskovningen i Malaysia og andre steder i verden.
Bakush udtaler: “Mens jeg arbejdede med disse projekter fandt det mig, at jeg kunne anvende de samme færdigheder, og viden til fordel for miljøet i stedet for imod”
Kilde: ekoru.org
Forfatter: Redaktionen på ecolove