En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af kræft.
Søde kartofler fyldt med kikærter, ingefær & sesam
4 personer
1 time & 40 minutter
Ingredienser
- 4 mellemstore søde kartofler
- 1 tsk olivenolie
- 400 g kikærter, skyllet og drænet / kog dem dagen før (120 g tørrede)
- 2 tsk ristet sesamolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk kosher salt
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 3 spsk tahini
- 1 tsk frisk hvidløg, revet
- 1 tsk ris eddike
- 3 spsk varmt vand
- 4 tsk Sriracha chilisauce
- 2 tsk vand
- 1/4 kop forårsløg i tynde skiver
- 1/2 tsk hvid og sort sesamfrø
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200°.
- Gnid kartofler med olivenolie; Prik huller i skrællen med en gaffel. Bages i 1 time eller indtil de er møre. Lad dem afkøle. Halver kartoflerne på langs. Fjern forsigtigt skrællen med spidsen af en kniv.
- Læg kikærter på en bageplade; Dup dem tørre med køkkenrulle. Stænk lidt sesamolie over; Drys med hvidløgspulver, 1/4 tsk salt og stødt ingefær; Bages ved 200 ° i 30 minutter under omrøring hvert 10. minut.
- Kombiner tahini, frisk ingefær, frisk hvidløg og eddike i en skål. Tilsæt 3 spsk varmt vand; omrør indtil lind masse.
- Kombiner Sriracha og 2 tsk vand i en skål. Drys omkring 2 tsk tahini-blanding over hver søde kartoffelhalvdel; top med det resterende 1/4 tsk salt. Top med kikærter blanding, resterende tahini blanding, Sriracha blanding,forårsløg og sesamfrø.