Denne dejlige sommerret stammer fra Italien, og er en solid omelet bagt på begge sider og ikke foldet over som de franske omeletter.
Sød majs Frittata
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 8 store æg
- 100 g fedtfattig schweizisk ost, revet
- 1½ kop frossen majs
- 1½ kop søde tomater, halveret
- 6 forårsløg, hakket
- 1 knsp. tørret timian
- 1 lille grøn chili, fint snittet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 g.
- Pisk æggene i en stor skål. Pisk osten i og krydre med ½ tsk salt og friskmalet sort peber.
- Smør en 25 cm stor støbejernspande eller en ovnfast nonstick pande, grundigt med madlavnings kokosolie og opvarm den på medium høj varme.
- Tilsæt majs og tomater og steg, omrør lejlighedsvis, indtil tomaterne blødgøres, ca. 4 minutter.
- Tilsæt forårsløg og timian, indtil væsken er fordampet i stegepanden, ca. 4 minutter.
- Smag til med salt og friskmalet sort peber.
- Reducer varmen til medium lav varme og tilsæt æggene og steg i cirka 2 minutter.
- Løft kanterne med en spatel og vend retten med et låg eller et spækbræt.
- Kom din chili over inden den sættes i ovnen.
- Sæt nu panden i ovnen og bag din Frittata yderligere i 4-5 minutter eller til den er let gylden.
- Kør en kniv langs kanterne for at løsne din frittata og afkøle den i stegepanden i 5 minutter.
- Server din frittata direkte fra panden med en grønsalat til.