Sød majs Frittata

Denne dejlige sommerret stammer fra Italien, og er en solid omelet bagt på begge sider og ikke foldet over som de franske omeletter.

Sød majs Frittata

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 8 store æg
  • 100 g fedtfattig schweizisk ost, revet
  • 1½ kop frossen majs
  • 1½ kop søde tomater, halveret
  • 6 forårsløg, hakket
  • 1 knsp. tørret timian
  • 1 lille grøn chili, fint snittet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 g.
  2. Pisk æggene i en stor skål. Pisk osten i og krydre med ½ tsk salt og friskmalet sort peber.
  3. Smør en 25 cm stor støbejernspande eller en ovnfast nonstick pande, grundigt med madlavnings kokosolie og opvarm den på medium høj varme.
  4. Tilsæt majs og tomater og steg, omrør lejlighedsvis, indtil tomaterne blødgøres, ca. 4 minutter.
  5. Tilsæt forårsløg og timian, indtil væsken er fordampet i stegepanden, ca. 4 minutter.
  6. Smag til med salt og friskmalet sort peber.
  7. Reducer varmen til medium lav varme og tilsæt æggene og steg i cirka 2 minutter.
  8. Løft kanterne med en spatel og vend retten med et låg eller et spækbræt.
  9. Kom din chili over inden den sættes i ovnen.
  10. Sæt nu panden i ovnen og bag din Frittata yderligere i 4-5 minutter eller til den er let gylden.
  11. Kør en kniv langs kanterne for at løsne din frittata og afkøle den i stegepanden i 5 minutter.
  12. Server din frittata direkte fra panden med en grønsalat til.