vegansk karry ret

En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af kræft.

Sød kartofel med kokos og karry

 1 person

  30 minutter

Ingredienser

  • 1/2 rødløg i tern
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 1/2 rød peberfrugt, i tern
  • 1 courgette, skåret i 1 cm tykke skiver
  • 1 stok broccoli
  • 1 stor gulerod, i 1/2 cm tykke skiver
  • 2 baby bok choy
  • 5-6 svampe, skåret
  • 1-2 tsk kokosolie
  • 1/2 kop vild ris, dampet
  • 1 kop fast tofu, dampet og stegt
  • 1/2 avocado, skåret i skiver

Karry sauce:

  • 1 3/4 kop naturlig og usødet kokosmælk
  • 2 kopper dampet sød kartoffel
  • 2 spsk karry krydderier
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 1 tsk himalayan salt
  • 1 tsk tamari

Fremgangsmåde

Karry sauce: 

  1. Skær de søde kartofler i terninger og damp dem til de er møre.
  2. Tilsæt de dampede søde kartofler, kokosmælk, krydderierne og tamarien til din blender og blend indtil du får en glat og cremet blanding. Sæt til side.
  3. Dup din tofu tør på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende væske og skær den i terninger. Tilsæt 1/2 tsk kokosolie til en lille saucepande og steg dem til de er gyldne. Sæt til side.
  4. Begynd at dampe den vilde ris i en lille gryde.
  5. I mellemtiden forvarmes en stor saucepande eller wok til medium varme, tilsæt kokosolie, hvidløg og løg.
  6. Derefter tilsættes den røde peber, gulerod, courgette, broccoli, svampe og bok choy.
  7. Kog ved høj varme i 5 minutter, rør omhyggeligt (tilsæt lidt vand om nødvendigt) Sørg for at grønsagerne forbliver sprøde.
  8. Hæld Karryblandingen ved og lad det simre i 5 minutter.
  9. Tilsæt tofu.
  10. Serveres over den dampede ris med skiveskåret avocado over.