En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af kræft.
Sød kartofel med kokos og karry
1 person
30 minutter
Ingredienser
- 1/2 rødløg i tern
- 2 fed hvidløg, fint hakket
- 1/2 rød peberfrugt, i tern
- 1 courgette, skåret i 1 cm tykke skiver
- 1 stok broccoli
- 1 stor gulerod, i 1/2 cm tykke skiver
- 2 baby bok choy
- 5-6 svampe, skåret
- 1-2 tsk kokosolie
- 1/2 kop vild ris, dampet
- 1 kop fast tofu, dampet og stegt
- 1/2 avocado, skåret i skiver
Karry sauce:
- 1 3/4 kop naturlig og usødet kokosmælk
- 2 kopper dampet sød kartoffel
- 2 spsk karry krydderier
- 1/4 tsk spidskommen
- 1 tsk himalayan salt
- 1 tsk tamari
Fremgangsmåde
Karry sauce:
- Skær de søde kartofler i terninger og damp dem til de er møre.
- Tilsæt de dampede søde kartofler, kokosmælk, krydderierne og tamarien til din blender og blend indtil du får en glat og cremet blanding. Sæt til side.
- Dup din tofu tør på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende væske og skær den i terninger. Tilsæt 1/2 tsk kokosolie til en lille saucepande og steg dem til de er gyldne. Sæt til side.
- Begynd at dampe den vilde ris i en lille gryde.
- I mellemtiden forvarmes en stor saucepande eller wok til medium varme, tilsæt kokosolie, hvidløg og løg.
- Derefter tilsættes den røde peber, gulerod, courgette, broccoli, svampe og bok choy.
- Kog ved høj varme i 5 minutter, rør omhyggeligt (tilsæt lidt vand om nødvendigt) Sørg for at grønsagerne forbliver sprøde.
- Hæld Karryblandingen ved og lad det simre i 5 minutter.
- Tilsæt tofu.
- Serveres over den dampede ris med skiveskåret avocado over.