TEXT
Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Små fiskefrikadeller
4 personer
30 minutter & 30 minutter på køl
Ingredienser
- 400 g lyssejfileter uden skind
- 1 1⁄4 tsk groft salt
- 4 spsk hvedemel
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 æg
- 150 g Fromage frais 0,3%
- 4 spsk vand
- Friskkværnet peber
- 10 g smør
- 1 spsk neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Hak fisken groft i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
- Hæld den hakkede fisk i en skål og rør fisken sej med salt i ca. ½ min. Tilsæt mel og kartoffelmel og rør det i farsen sammen med æg, Fromage Frais, vand og peber.
- Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
- Del farsen i 2 portioner og steg af den ene portion 12 små frikadeller. Steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. – vend af og til.
- Fiskefrikadeller smager dejligt sammen med hjemmelavet remoulade , ristet rugbrød, grøn salat og citronbåde.