sesam kylling

Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Sesam kylling og kinakål salat

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 200 g fine ris nudler
  • 4 x 120 g kyllingebryster uden skind
  • Jordnøddeolie
  • 8 forårsløg
  • 1 kinakål, (300 g)
  • 400 g sukker ærter
  • 1 frisk rød chili
  • 4 limefrugter
  • 2 spiseskefuld saltfattig sojasauce
  • 2 spsk jordnøddesmør
  • 4 spsk yoghurt naturel
  • 4 cm stykke ingefær
  • 4 tsk sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Opvarm en grillpande til høj varme.
  2. I en skål, dækkes nudler med kogende vand.
  3. Brug en skarp kniv til at skære ind i kyllingebryster, og åben derefter hver enkelt fog flad dem ud. Gnid dem med 2 tsk jordnøddeolie og en lille knivspids havsalt og sort peber, og derefter grilles de i 8 minutter, eller til de er gyldne og kogt igennem, vend dem halvvejs.
  4. Rengør forårsløgene og kør dem gennem den fineste blad på din foodprocessor, efterfulgt af kinakål, sukker ærter og chili. Kom saft af 2 lime og sojasauce over.
  5. I en lille skål, blandes jordnøddesmør med yoghurt og saften af de resterende lime.
  6. Skræl og fint rist ingefær, og bland det med yoghurt dressingen, smag til og krydr yderliger efter behov.
  7. Let rist sesamfrø på grillpanden og drysse dem over kyllingen før servering.
  8. Hæld vandet fra nudlerne, og anret din kylling ovenpå med salaten og yoghurt dressingen ved siden af.