Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Sesam kylling og kinakål salat
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 200 g fine ris nudler
- 4 x 120 g kyllingebryster uden skind
- Jordnøddeolie
- 8 forårsløg
- 1 kinakål, (300 g)
- 400 g sukker ærter
- 1 frisk rød chili
- 4 limefrugter
- 2 spiseskefuld saltfattig sojasauce
- 2 spsk jordnøddesmør
- 4 spsk yoghurt naturel
- 4 cm stykke ingefær
- 4 tsk sesamfrø
Fremgangsmåde
- Opvarm en grillpande til høj varme.
- I en skål, dækkes nudler med kogende vand.
- Brug en skarp kniv til at skære ind i kyllingebryster, og åben derefter hver enkelt fog flad dem ud. Gnid dem med 2 tsk jordnøddeolie og en lille knivspids havsalt og sort peber, og derefter grilles de i 8 minutter, eller til de er gyldne og kogt igennem, vend dem halvvejs.
- Rengør forårsløgene og kør dem gennem den fineste blad på din foodprocessor, efterfulgt af kinakål, sukker ærter og chili. Kom saft af 2 lime og sojasauce over.
- I en lille skål, blandes jordnøddesmør med yoghurt og saften af de resterende lime.
- Skræl og fint rist ingefær, og bland det med yoghurt dressingen, smag til og krydr yderliger efter behov.
- Let rist sesamfrø på grillpanden og drysse dem over kyllingen før servering.
- Hæld vandet fra nudlerne, og anret din kylling ovenpå med salaten og yoghurt dressingen ved siden af.