En rigtig fin gåsesauce lavet af grøntsagerne som har ligget under din langtidsstegte gås.
Sauce til gåsestegen
cirka 1 l
1 time
Ingredienser
- 5 gulerødder
- 1 pore
- 2 løg
- 1 halv knoldselleri
- 1½ liter vand
- 1/2 l fløde
- 1 stort glas rødvin
- salt og peber
- lidt citron
- 1-2 spsk ribsgele
- 4-5 spsk Maizena majsstivelse til jævning af sovs, udrørt i lidt vand
Fremgangsmåde
-
Forvarm ovnen 250 g alm ovn og læg en bradepande med høje kanter ind i bunden.
-
Rengør alle grøntsager og skær dem ud i mindre stykker: Kom dem i en skål og vend dem med salt og peber.
-
Kom 2 spsk gåsefedt i bradepanden i ovnen og lad det smelte.
-
Læg alle grøntsager, gåsehjerte, hals og kråse ind og lad det svitse af.
- Giv det hele cirka 45 min. Hold øje med grøntsagerne så de ikke brænder.
- Herefter mosses grøntsagerne grundigt, så smagen kommer ud.
- Varm en gryde op på medium varme og tilsæt grøntsagerne.
-
Tilsæt så vinen og lad det koge godt ind.
-
Så tilsætter du 1 liter vand og lader det koge godt sammen i ca. 45 minutter, jo længere du koger det ind jo stærkere og mørkere bliver det.
-
Så skal det gennem en si (evt. med et klæde), hvor du igen moser godt i det, for at få alt smagen med ud.
- Tag nu din færdige grundsovs og tilsæt Maizena jævningen samt fløde og resten af vandet og giv den yderligere et opkog til du syntes den har fået den rigtige tykkelse.
-
Herefter smager du til med salt og peber og justerer evt. med lidt citron, ribsgele og så er din sovs faktisk klar!