Sauce til gåsestegen

En rigtig fin gåsesauce lavet af grøntsagerne som har ligget under din langtidsstegte gås.

Sauce til gåsestegen

 cirka 1 l 

1 time

Ingredienser

  • 5 gulerødder
  • 1 pore
  • 2 løg
  • 1 halv knoldselleri
  • liter vand
  • 1/2 l fløde
  • 1 stort glas rødvin
  • salt og peber
  • lidt citron
  • 1-2 spsk ribsgele
  • 4-5 spsk Maizena majsstivelse til jævning af sovs, udrørt i lidt vand

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen 250 g alm ovn og læg en bradepande med høje kanter ind i bunden.
  • Rengør alle grøntsager og skær dem ud i mindre stykker: Kom dem i en skål og vend dem med salt og peber.
  • Kom 2 spsk gåsefedt i bradepanden i ovnen og lad det smelte.
  • Læg alle grøntsager, gåsehjerte, hals og kråse ind og lad det svitse af.
  • Giv det hele cirka 45 min. Hold øje med grøntsagerne så de ikke brænder.
  • Herefter mosses grøntsagerne grundigt, så smagen kommer ud.
  • Varm en gryde op på medium varme og tilsæt grøntsagerne.
  • Tilsæt så vinen og lad det koge godt ind.
  • Så tilsætter du 1 liter vand og lader det koge godt sammen i ca. 45 minutter, jo længere du koger det ind jo stærkere og mørkere bliver det.
  • Så skal det gennem en si (evt. med et klæde), hvor du igen moser godt i det, for at få alt smagen med ud.
  • Tag nu din færdige grundsovs og tilsæt Maizena jævningen samt fløde og resten af vandet og giv den yderligere et opkog til du syntes den har fået den rigtige tykkelse.
  • Herefter smager du til med salt og peber og justerer evt. med lidt citron, ribsgele og så er din sovs faktisk klar!