Sauce til flæskestegen

Til saucen skal bruges saften og kraften fra stegen, så sørg for at samle den op under tilberedning af flæskestegen.

Sauce til flæskestegen

 6 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • Sky fra stegen, så meget som muligt
  • 50 g smør
  • Salt & peber
  • 1 dl. mælk
  • ½ dl mel + 1 dl vand
  • Fløde efter behov
  • Gastrik

Fremgangsmåde

  • Lav en melkugle; smelt smør i en gryde ved medium varme og tilsæt vand lidt af gangen under omrøring. Når saucen er fri for melklumper tilsættes sky fra flæskestegen.
  • Tilsæt herefter mælken under stadig omrøring.
  • Tilsæt lidt fløde hvis man ønsker saucen ekstra cremet.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik for en mere raffineret smag.

Gastrik kan købes eller laves selv. Gastrik består at blot 2 ingredienser: Æblecidereddike og sukker.