Til saucen skal bruges saften og kraften fra stegen, så sørg for at samle den op under tilberedning af flæskestegen.
Sauce til flæskestegen
6 personer
30 minutter
Ingredienser
- Sky fra stegen, så meget som muligt
- 50 g smør
- Salt & peber
- 1 dl. mælk
- ½ dl mel + 1 dl vand
- Fløde efter behov
- Gastrik
Fremgangsmåde
-
Lav en melkugle; smelt smør i en gryde ved medium varme og tilsæt vand lidt af gangen under omrøring. Når saucen er fri for melklumper tilsættes sky fra flæskestegen.
- Tilsæt herefter mælken under stadig omrøring.
- Tilsæt lidt fløde hvis man ønsker saucen ekstra cremet.
-
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik for en mere raffineret smag.
Gastrik kan købes eller laves selv. Gastrik består at blot 2 ingredienser: Æblecidereddike og sukker.