Køb økologiske ænder for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Salat med and
6 personer
35 minutter
Ingredienser
Salat:
- 4 andebryster
- salt og peber
- timian
- 600 g blandet salat, f.eks. egeløvssalat, escarole, frisee, radicchio, roquette, alle salater med struktur kørvel
- 1 madæble evt. Cox Orange
Dressing:
- 3-4 spsk.Creme de Cassis
- 2 spsk.balsamico
- 2 spsk.Vinaigre gerne vinaigre de cassis
- salt og peber
- olivenolie af god kvalitet
- 2 tsk blå birkes
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Andebrysterne eller lår krydres med salt og peber.
- Vend dem i masser af frisk timian, steg dem i ovnen, først på skindsiden i 15 min, hæld fedtet fra og steg i 10 min. på kødsiden.
- Bruges hjerter og lever, steges de på hed pande i olivenolien. Hvis andehjerterne får et dybt kryds i toppe, åbner de sig som en fin vifte ved stegningen.
- Rengør salaten og lad den stå og trække i koldt vand i 1 time, så bliver den mere sprød.
- Pluk den i stykker, ikke for fint, ikke for groft, salat må aldrig skæres, så slasker den og falder forkert på tallerkenen.
- Sørg for, at vandet er slynget godt af salaten, våd salat er mere bitter, og dressingen bliver kedelig.
- Skær andekødet i grove stykker.
- Vend dressingen i salaten sammen med masser af kørvelkviste.
- Server direkte fra salatskålen, eller byg en salat op på tallerkenen og server individuelt.
- Velegnet som forret før en fisk eller som frokostsalat.
Dressing:
- Rør dressingen sammen, start med Creme de Cassis, balsamico, vinaigre, salt og peber.
- Rør olien i. Når dressingen begynder at binde, smages den til.
- Tilsæt birkes.
Pynt:
Skær æblet i tynde både og læg på salaten