Salat med and

Køb økologiske ænder for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Salat med and

 6 personer

  35 minutter

Ingredienser

Salat:

  • 4 andebryster
  • salt og peber
  • timian
  • 600 g blandet salat, f.eks. egeløvssalat, escarole, frisee, radicchio, roquette, alle salater med struktur kørvel
  • 1 madæble evt. Cox Orange

Dressing:

  • 3-4 spsk.Creme de Cassis
  • 2 spsk.balsamico
  • 2 spsk.Vinaigre gerne vinaigre de cassis
  • salt og peber
  • olivenolie af god kvalitet
  • 2 tsk blå birkes

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Andebrysterne eller lår krydres med salt og peber.
  3. Vend dem i masser af frisk timian, steg dem i ovnen, først på skindsiden i 15 min, hæld fedtet fra og steg i 10 min. på kødsiden.
  4. Bruges hjerter og lever, steges de på hed pande i olivenolien. Hvis andehjerterne får et dybt kryds i toppe, åbner de sig som en fin vifte ved stegningen.
  5. Rengør salaten og lad den stå og trække i koldt vand i 1 time, så bliver den mere sprød.
  6. Pluk den i stykker, ikke for fint, ikke for groft, salat må aldrig skæres, så slasker den og falder forkert på tallerkenen.
  7. Sørg for, at vandet er slynget godt af salaten, våd salat er mere bitter, og dressingen bliver kedelig.
  8. Skær andekødet i grove stykker.
  9. Vend dressingen i salaten sammen med masser af kørvelkviste.
  10. Server direkte fra salatskålen, eller byg en salat op på tallerkenen og server individuelt.
  11. Velegnet som forret før en fisk eller som frokostsalat.

Dressing:

  1. Rør dressingen sammen, start med Creme de Cassis, balsamico, vinaigre, salt og peber.
  2. Rør olien i. Når dressingen begynder at binde, smages den til.
  3. Tilsæt birkes.

Pynt:

Skær æblet i tynde både og læg på salaten