Rosenkål med grøntsager og hvidløgs tahini dressing

Denne skønne raw food salat er fyldt med en masse næring. Rosenkål er en af de bedre grønne grøntsager som er en rig kilde til protein, og kun en portion opfylder de daglige vitamin C og vitamin K krav. Rosenkål er en del af den korsblomstrede grøntsagsfamilie, som alle leverer et rigt udvalg af næringsstoffer med få kalorier. Korsblomstrede grøntsager bør være øverst på de fleste folks dagligvarer, når de søger at berige deres kost.

Rosenkål med grøntsager og hvidløgs tahini dressing

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

Salat:

  • 230 g rosenkål, trimmet og finskåret
  • 2 stilker selleri, tyndt skåret
  • 2 rødbeder, skrællet og skåret i tynde stave
  • 1 medium sød kartoffel, skrællet og skåret i tynde stave
  • 1 æble, skåret i tynde både
  • 1/2 lille rødløg, skåret i tynde både
  • Salt og peber
  • Bundt bredbladet persille
  • 1/3 kop græskar frø

Dressing:

  • 1 fed hvidløg, skrællet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kornet sennep
  • 1/3 kop tahini
  • saft af 1 appelsin
  • Rå honning / ahornsirup
  • 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Salt og peber
  • Stænk af æblecider eddike / vand til fortyndning hvis nødvendigt)

Fremgangsmåde

  1. I en stor skål kombineres rosenkål, selleri, rødbeder, søde kartoffel, æble og rødløg sammen med lidt salt og peber. Sæt til side.
  2. Dressingen: kombiner alle ingredienserne i en blender, indtil du har en ensartet dressing. Dressingen må gerne være cremet. Justere med krydderier.
  3. Vend dressingen i salaten.
  4. Dekorer med græskar frø og persille på toppen.