Røget laks med spinat og spinat vafler

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Røget laks med spinat og spinat vafler

 4 personer ( 4 stk. )

 20 minutter

Ingredienser

Vafler:

  • 1 stor håndfyld frisk spinat
  • 100 g hytteost
  • 2 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 1/2 himelaya salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Neutral kokosolie til bagning

Fyld:

  • 4 skiver laks
  • Lidt frisk spinat
  • Flødeost
  • 2 avocado

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til vaflerne i en foodprocessor eller blender.
  2. Lad dejen sætte sig i nogle minutter.
  3. Smør det varme vaffeljern med lidt kokosolie.
  4. Bag dine vafler på mellem varme. ( bag vaflerne lidt inden du lukker låget på jernet )
  5. Lad vaflerne afkøle lidt inden de bruges.
  6. Smør vafler med lidt flødeost, læg lidt spinat og top med laks og avocado i skiver.