Rødvinssauce kan bruges til både steg og fugl og så er den enkel at lave. Saucen monteres med ghee, hvilket betyder, at koldt ghee røres i den nedkogte vin og bouillon. Det giver en smagfuld, blank og fyldig sauce.
Rødvinssauce
2 personer
45 minutter
Ingredienser:
- 1 skalotteløg
- 1 stilk bladselleri
- 1 gulerod
- 25 g ghee ( klaret smør )
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 5 dl oksebouillon eller kalvebouillon
- 2 spsk hvedemel
- 1 1/2 dl rødvin
- 75 g ghee til montering
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pil skalotteløg, og hak det fint. Rens bladselleri, skræl gulerod, og skær begge dele i små tern.
- Steg løg, bladselleri og gulerod gyldne i ghee i en gryde. Tilsæt tomatpuré og mel, og lad det stege med i et par minutter. Hæld rødvin over, og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt bouillon, og lad saucen koge for svag varme i 30 minutter.
- Si saucen, og kog den ind, til konsistensen er som ønsket.
- Kom ghee i små tern, tag gryden af varmen, og pisk ghee ternene i lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, efter ghee er tilsat. Smag til med salt og peber.