Rødbeder:
- Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
- Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
- Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter
Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER
Rødbeder bagt med cashew ost, hasselnødder og timian dukkah
4 personer
1 time & 20 minutter
Ingredienser
Bagte rødbeder:
- 6 rødbeder – vasket godt
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk havsalt
- Tvist sort peber
Cashew osten:
- 1 kop cashewnødder ( iblød i mindst 1 time)
- ¼ kop vand
- 3 spsk næringsgær
- 2 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg (valgfrit)
- 2 tsk æble cider eddike
- 1 tsk Dijon sennep
- Tvist Himalayasalt og sort peber
Hasselnød Dukkah:
- 100 g hasselnødder
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk korianderfrø
- 3 spsk sesamfrø
- 2 spsk solsikkefrø
- 1 eller 2 kvist friske timian
- 1 tsk Himalayan salt
- 1/2 tsk chili flager
Kål:
- 4 håndfuld *sortkål
- 1 tsk olivenolie
- 1/2 tsk havsalt
*Sortkål er specielt populært i det Italienske køkken og er en krydsning mellem savoykål og grønkål. Sortkål har en mild og behagelig smag og en konsistens som giver en smule tyggemodstand. Sortkål er velegnet i wokretter, gryderetter, supper og til stegning.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
Bagte rødbeder:
- Trim og vask rødbederne godt.
- Tør dem og placer dem på en stor stegepande.
- Kom lidt olivenolie, havsalt og sort peber ved.
- Steg dem på lav/medium varme i 40-45 minutter indtil de er møre.
- Sæt til side for at køle lidt af.
Cashew ost:
- Tilsæt alle ingredienserne til din foodprocessor og blitz indtil glat og cremet.
Hasselnød Dukkah:
- Kom nødder, spidskommen frø, korianderfrø og sesamfrø på en bageplade med pergamentpapir
- Rist dem i ovnen i 12 minutter på 180C. Afkøl herefter.
- Tilsæt alle ingredienser til en mini chopper og puls 1 sekund af gangen. Tjek efter hver puls, da du ikke vil have den for fint hakket.
Sort kål:
- Tilsæt olivenolie og kål til en stegepande, sauté på medium varme indtil det har sat sig. Krydr godt.
Servering:
- Portion anret ved at lægge en bund af kål og en rødbede ovenpå.
- Skære et kryds på toppen af rødbeden ala bagte kartofler, og åben dem.
- Kom en spsk af cashew ost ned og drys med Dukkah.
- Server med fladbrød