bagte rødbeder

Rødbeder:

  • Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
  • Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
  • Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter

Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

Rødbeder bagt med cashew ost, hasselnødder og timian dukkah

 4 personer

  1 time & 20 minutter

Ingredienser

Bagte rødbeder:

  • 6 rødbeder – vasket godt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • Tvist sort peber

Cashew osten:

  • 1 kop cashewnødder ( iblød i mindst 1 time)
  • ¼ kop vand
  • 3 spsk næringsgær
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg (valgfrit)
  • 2 tsk æble cider eddike
  • 1 tsk Dijon sennep
  • Tvist Himalayasalt og sort peber

Hasselnød Dukkah:

  • 100 g hasselnødder
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk korianderfrø
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 1 eller 2 kvist friske timian
  • 1 tsk Himalayan salt
  • 1/2 tsk chili flager

Kål:

  • 4 håndfuld *sortkål
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk havsalt

*Sortkål er specielt populært i det Italienske køkken og er en krydsning mellem savoykål og grønkål. Sortkål har en mild og behagelig smag og en konsistens som giver en smule tyggemodstand. Sortkål er velegnet i wokretter, gryderetter, supper og til stegning.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Bagte rødbeder:

  1. Trim og vask rødbederne godt.
  2. Tør dem og placer dem på en stor stegepande.
  3. Kom lidt olivenolie, havsalt og sort peber ved.
  4. Steg dem på lav/medium varme i 40-45 minutter indtil de er møre.
  5. Sæt til side for at køle lidt af.

Cashew ost:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til din foodprocessor og blitz indtil glat og cremet.

Hasselnød Dukkah:

  1. Kom nødder, spidskommen frø, korianderfrø og sesamfrø på en bageplade med pergamentpapir
  2. Rist dem i ovnen i 12 minutter på 180C. Afkøl herefter.
  3. Tilsæt alle ingredienser til en mini chopper og puls 1 sekund af gangen. Tjek efter hver puls, da du ikke vil have den for fint hakket.
Hasselnød Dukkah
Hasselnød Dukkah

Sort kål:

  1. Tilsæt olivenolie og kål til en stegepande, sauté på medium varme indtil det har sat sig. Krydr godt.

Servering:

  1. Portion anret ved at lægge en bund af kål og en rødbede ovenpå.
  2. Skære et kryds på toppen af rødbeden ala bagte kartofler, og åben dem.
  3. Kom en spsk af cashew ost ned og drys med Dukkah.
  4. Server med fladbrød