Rødbedehummus

Rødbeder:

  • Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
  • Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
  • Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter

Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

TITLE

 4 personer

 20 minutter & 4 timers bagetid

Ingredienser

  • 2 skrællede rødbeder
  • 100 g græsk yoghurt
  • 200 g salatost
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk hindbærvineddike

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg rødbederne på sølvpapir på en bageplade. Smør dem med olie og drys med salt. Pak rødbederne ind i sølvpapiret og bag dem midt i ovnen i ca. 4 timer.
  3. Lad rødbederne køle af. Skær dem i små stykker.
  4. Blend stykkerne indtil de er finthakkede, i en blender eller foodprocessor.
  5. Tilsæt yoghurt, eddike samt ost og blend til cremet er helt glat. Smag til.
  6. Pynt eventuelt med nødder, kerner eller krydderurter.